Не дозволяйте печії порушити якість вашого життя

Печіння за грудиною та інші атипові симптоми, такі як гіркий і кислий смак у роті, неприємний запах з рота, відчуття чужорідного тіла, грудок і слизу в горлі значно погіршують якість життя, оскільки вони впливають на повсякденну діяльність і активність.

Вплив на фізичне самопочуття

Пацієнти, які часто відчувають печію, уникають навіть незначних фізичних навантажень, таких як робота по дому, згинання, садівництво, заняття спортом і різні хобі.  Багато хто відмовляється від фізичних вправ і веде малорухливий спосіб життя, що ще більше посилює проблему.

Вплив на соціалізацію

Сімейні обіди і відвідування ресторанів — одна з головних турбот пацієнтів з симптомами ГЕРХ. Оскільки вони повинні постійно звертати увагу на те, що вони їдять і п’ють. Їм часто доводиться уникати зустрічей, якщо вони проходять за вживанням їжі.

Майже 40 % пацієнтів вважають, що печія впливає на їхнє сімейне життя. Тому проведення часу з дружиною або дітьми не приносить їм належного задоволення.

Вплив на сон

Більш ніж у 60 % пацієнтів нічна печія викликає порушення сну, які позначаються на виконанні роботи на наступний день. Деякі також не сплять ночами через хронічний кашель, викликаний закиданням кислого вмісту шлунку в стравохід або рот (відрижка).

Вплив на продуктивність праці

Недолік сну, зниження життєвих сил і обмеження у виконанні завдань знижують активність вдома і на роботі. 33 % пацієнтів вважають, що симптоми впливають на їхню активність протягом робочого дня.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лікарем та обов’язково ознайомтесь з інструкцією на лікарський засіб.
Р.П. №UA/12818/01/01