Маса тіла може впливати на печію

Чи хочете ви позбутися від постійної печії, змінивши свій спосіб життя? Рішення може бути пов’язано з індексом маси вашого тіла (ІМТ), який покаже, чи страждаєте ви від надмірної ваги. Відомо, що в разі збільшення окружності талії симптоми можуть посилитися.

Дослідження показали, що зайва вага вдвічі збільшує ризик розвитку ГЕРХ.

У чому причина цього?

Жир у черевній порожнині «штовхає» шлунок вгору, тому він не спорожняється належним чином. Крім того, люди з надмірною вагою схильні вживати продукти, які можуть викликати печію. Поєднання жирної їжі та алкоголю збільшує масу тіла, а вуглеводи посилюють проблему. Печію також може викликати вживання кави, шоколаду і (на подив) таких корисних продуктів, як горіхи.

Теоретично схуднути просто — потрібно «спалити» більше калорій, ніж з’їсти. На практиці завдання здається складнішим. Однак прості поради допоможуть вам контролювати вагу, тим самим знижуючи прояв таких симптомів, як печія.

  • Плануйте своє харчування. Їжте більше фруктів і овочів між прийманнями їжі, щоб запобігти вживанню нездорових перекусів.
  • Оцініть об’єм вашої страви. Ви отримуєте зайві калорії через переїдання і неправильний вибір продуктів харчування. Якщо розмір страви перевищує розмір вашого кулака, це занадто багато для одного приймання їжі. Розмір страви слід зменшити.
  • Не пийте калорійних напоїв. Більшість людей отримують майже половину рекомендованого добового показника калорій з рідини. Замініть солодкі напої водою.
  • Уникайте вживання алкогольних напоїв.

Якщо ви часто відчуваєте печію після їжі, ви можете самостійно надати собі допомогу, прийнявши безрецептурний лікарський засіб.Позбутися від печії допоможуть інгібітори протонної помпи (наприклад, Нольпаза контрол 20 мг), які є ефективними лікарськими засобами для усунення печії.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лікарем та обов’язково ознайомтесь з інструкцією на лікарський засіб.
Р.П. №UA/12818/01/01