Продукти, які можуть сприяти розладу шлунка

Надмірна кількість їжі шкодить шлунку і травленню. При нормальному травленні нижній сфінктер стравоходу відкривається, дозволяючи їжі пройти у шлунок, і закривається, щоб запобігти потоку їжі та кислих соків зі шлунку до стравоходу. Коли цей м’яз стає слабкішим або розслабляється, кислий вміст шлунка повертається у стравохід. Це може викликати гастроезофагеальну рефлюксну хворобу (ГЕРХ) і пов’язану з нею симптоматику, наприклад печію.

Різні чинники, які можуть сприяти розвитку ГЕРХ

Спосіб життя та вибір продуктів харчування і напоїв також є важливими факторами. Ви можете допомогти собі самі шляхом планування харчування і виключення продуктів, які можуть викликати надмірну секрецію кислоти і печію. Ми радимо вживати в основному їжу, свіжоприготовану в рідині, тушковану у власному соку або приготовану без додавання жиру.

Продукти харчування та напої, які можуть викликати печію:

незбиране молоко, шоколадне молоко;

смажені овочі, овочеві соуси, помідори, солоні огірки;

лимони, апельсини, грейпфрути, ананаси;

жир і шкіра птиці, ковбаси;

усі тваринні та рослинні жири;

шоколад, м’ята перцева, смажені десерти (наприклад, пончики, йогуртові солодкі оладки);

алкогольні напої, кава або кава без кофеїну, міцний чорний або зелений чай, безалкогольні напої;

вершкові продукти, продукти з яловичини, курки, кислі супи;

спеції, такі як пепероні, чилі, карі, часник, цибуля, червоний перець, перець;

волоські горіхи, горіхові десерти.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лікарем та обов’язково ознайомтесь з інструкцією на лікарський засіб.
Р.П. №UA/12818/01/01