Міфи про печію

Існує безліч міфів про печію та лікування проблем, які вона викликає, — іноді більш, іноді менш реальних. Вони можуть ввести в оману і навіть перешкодити вам знайти ефективне вирішення ваших проблем.

Слід з’ясувати, які переконання не є істинними.

Молоко нейтралізує шлункову кислоту.

Це неправда. Молоко — один із продуктів, що викликають печію, оскільки молочні жири і білки прискорюють вироблення шлункової кислоти. Після вживання воно окислюється, тому проблеми з роздратуванням стравоходу і печінням не припиняються, а загострюються.

Лимонний сік натще усуває печію.

Це неправда. Лимонний сік розслабляє м’язи сфінктера стравоходу, внаслідок чого ще більше кислоти просочується у стравохід. Особливо в зимовий період, коли часто розвивається простуда, вживання лимонів і чаю з лимонним соком або медом може погіршити стан, оскільки це ще більше збільшує повернення кислоти і роздратування стравоходу. У пацієнтів, у яких присутній кашель, він може повторюватися через присутність додаткової кислоти. Кашель збільшує тиск у черевній порожнині та виштовхує кислоту вгору, що також підсилює печію.

Їжа не перетравлюється через вживання лікарських засобів, що запобігають печії.

Основні функції шлунка — отримання їжі та її переробка в добре перемішану шлункову кашу. Соляна кислота, яка міститься в шлунковому соку, розчиняє білки, а травний фермент пепсин розщеплює їх на компоненти. Подальше розщеплення відбувається в тонкому кишечнику. Кислий шлунковий сік знищує більшість бактерій, що потрапляють до шлунку з їжею.  Незважаючи на те що інгібітори протонної помпи діють у точці секреції кислоти, утворюється досить кислоти для нормального травлення.

Печію неможливо усунути.

Це неправда. З печією стикається щомісяця кожна четверта доросла людина, яка проживає в розвинених країнах. Багато людей відчувають печію ночами або печію, яка повторюється протягом двох чи більше днів на тиждень, що сильно впливає на якість життя.  При постійній печії необхідно ефективне лікування. Інгібітори протонної помпи, такі як препарат Нольпаза® контрол 20 мг, ефективно усувають печію, оскільки вони забезпечують дію протягом 24 годин. Таким чином, ви можете продовжувати жити, як і раніше, не турбуючись постійно про симптоми.

Якщо підняти узголів’я ліжка за допомогою подушок, це допоможе полегшити симптоми печії.

Це не зовсім правильний спосіб вирішення проблеми. Якщо печія посилюється, коли ви лежите, можна тримати голову і груди вище положення ніг. Однак ваше становище, яке створюється за допомогою подушок, забезпечить посилення тиску на живіт.  Підніміть узголів’я ліжка, скориставшись підйомниками або піднявши основу ліжка. У положенні лежачи спробуйте знайти положення, яке буде здійснювати найменший тиск на сфінктер стравоходу.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лікарем та обов’язково ознайомтесь з інструкцією на лікарський засіб.
Р.П. №UA/12818/01/01