Печія часто проявляється навесні

Більшість людей навесні заряджаються позитивною енергією, яка наповнює та зміцнює їхні організми. Для багатьох це означає початок проблем зі шлунком.

Як відомо, печія часто виникає через звички у їжі. Однак мало хто знає, що навесні ці проблеми також можуть бути викликані впливом навколишнього середовища.

Здебільшого це пов’язано зі збільшенням концентрації пилку в повітрі. Пилок — це алерген, який іноді викликає надмірну реакцію імунної системи. При вдиханні алергенів організм намагається захистити себе, створюючи антитіла, завдання яких — знешкодити чужорідні речовини. При контакті з алергенами кількість гістаміну збільшується, і наслідки його дії можуть носити шкідливий характер, оскільки він викликає запальну реакцію та алергічні реакції в організмі. Крім того, він стимулює дію парієтальних клітин слизової оболонки шлунка. Через підвищену активність протонних насосів збільшується секреція шлункової кислоти, що може викликати печію.

Порівняння лікарських засобів для лікування печії

Інгібітори протонної помпиБлокатори Н2-рецепторівАнтацидні засоби
Механізм діїбезпосередньо інгібує секрецію шлункової кислотиопосередковано пригнічує секрецію шлункової кислотинейтралізація кислоти в шлунку
Тривалість дії24 години12 годинвід 1 до 2 годин
Частота дозуванняраз на добудвічі на добукілька разів на добу
  • Антациди
    Швидко нейтралізують кислоту шлункового соку, але не пригнічують її секрецію. Їхня дія носить короткочасний характер, і їх потрібно приймати часто.
  • Блокатори Н2-рецепторів (наприклад, ранітидин)
    Частково інгібує секрецію шлункової кислоти. Їхня дія настає трохи пізніше, ніж у антацидів, але триває довше (від 6 до 12 годин). У разі вживання протягом декількох днів ефективність поступово знижується.
  • Інгібітори протонної помпи
    Ефективні лікарські засоби для лікування печії, оскільки вони безпосередньо пригнічують секрецію шлункового соку.

При постійній печії необхідно ефективне лікування.

  • Препарат Нольпаза® контрол 20 мг пропонує рішення в довгостроковій перспективі. Він містить 20 мг пантопразолу та є безрецептурним засобом. Це один з інгібіторів протонної помпи, який з огляду на специфічний механізм дії має тривалий ефект, ніж інші безрецептурні препарати (наприклад, антациди, блокатори Н2-рецепторів). Він ефективно пригнічує всі фази секреції кислоти (базальну, нічну та фазу, яка залежить від приймання їжі). Оскільки вони активні в точці секреції шлункової кислоти в протонному насосі, вони забезпечують тривалий контроль розвитку печії.
    1 таблетка препарату Нольпаза® контрол 20 мг забезпечує ефективність протягом усього дня та знижує частоту розвитку печії.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням проконсультуйтесь з лікарем та обов’язково ознайомтесь з інструкцією на лікарський засіб.
Р.П. №UA/12818/01/01